味/taste

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3番目に、ワインの味、tasteです。
(その前は1.見た目2.ワインのかおりでしたねぇ)

■アクション
Take the wine into your mouth. Aerate the wine by drawing in air through your teeth and lips. Leave the wine in your mouth for 5 seconds, chew the wine and then swallow. Wait a little, then concentrate (do not listen to other people!) on the wine for 60 seconds and write your notes, as follows:

ワインを口に含みます。唇、歯を通って空気を引き入れることでワインに空気を含ませます。5秒間口の中にワインを留めてから、ワインを噛みそして飲み込みます。少し待ってから60秒間ワインに集中し、メモをとります。(他の人の意見には耳を傾けない!)


さぁ、60秒間ワインに集中しましょう!

■0 - 15 seconds
If there is any residual sugar/sweetness(1) in the wine, you will experience this at the beginning at the tip of your tongue.
If there is no sweetness, the acidity(2)will be at its strongest in the first 15 seconds. Look for the fruit level of the wine and its balance with the acidity.

もしワインに残留している糖や甘み(1.sweetness)がある場合は、この初期段階で舌先に感じられます。
もし甘みがない場合、 最初の15秒間は酸味(2 acidity)を最も強く感じます。ワインのフルーツレベルと酸味とのバランスに注目しましょう。


■15 - 30 seconds
After the sweetness and acidity look for a great fruit(3) sensation. You are looking for a balance of all the wines components by 30 seconds. You should be able to identify the weight(4) of the wine. This is a measure of how much extract and alcohol the wine has. Is the wine refreshing or cloying(too sweet) or tart(too acidic)?

甘みと酸味の後はフルーツ(3. fruit)の特徴に注目しましょう。30秒間でワインに含まれるすべての要素のバランスを確認します。
ワインの重み(4. weight)もこの段階で確認します。重みとはつまり濃縮度合いとワインに含まれるアルコールの強さについての尺度です。そのワインは清涼感がありますか、それとも鼻につきますか(甘すぎる)、それともピリッとしますか(酸が強すぎる)?


■30 - 45 seconds
Concentrate on the tannin(5) (for reds) levels and the balance with the fruit. Does the tannin overpower the fruit? Is the wine balanced(6)? A wine is balanced if all of its components blend into the whole with none standing out. Now you should decide if you like the wine or not.

(赤ワインの場合のみ)タンニン(5. tannin)のレベルとフルーツのバランスに注目します。タンニンがフルーツを圧倒していますか?
ワインはバランス(6. balance)が取れていますか?成分すべてが1つにまとまり何も卓立していない時、バランスが取れていると言えます。そして、この段階でそのワインがあなたの好みに合っているかを判断します。


■40 - 60seconds
Look for length(7) - how long the components, balance and flavor continue in the mouth.

後味(7. length) つまり、成分、バランス、味が口の中にどれくらい留まるかを調べます。


それぞれのポイントに着目してみましょう。
どんな単語で表現すれば良いのかはこちらを見てくださいね。

posted by ココ at 12:02 | Comment(2) | TrackBack(0) | 英語でワイン
この記事へのコメント
disbalancement orchidorrhaphy clunk punish flagship nonguttural unpitying unromanticized
The Q Source Based on Luke
http://us.imdb.com/title/tt0117998/

【バカネリア流】カジュアル・ワインに英語がプラス
Posted by Jason Rivers at 2007年12月16日 20:15
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